با کدام واکسن به کدام کشور می توانیم سفر کنیم؟
با کدام واکسن به کدام کشور می توانیم سفر کنیم؟
با شتاب روند واکسیناسیون، بسیاری از کشورهای جهان محدودیتهای دوران کرونا را کاهش دادهاند و حالا بعد از حدود ۱۸ ماه، دوباره امکان سفر به صورت محدود برای افرادی که دو دوز واکسن مورد تایید کشور مقصد را دریافت کردهاند قادر به سفر خواهند بود. این مجموعه تابع مقررات و مصوبات ستاد کرونا هست و برگزرای هر تور منوط به مصوبات ستاد کرونا می باشد.
بنابر اعلام ایوار، با پاندمی کرونا ویروس، محدودیتهای شدیدی در سراسر جهان اعمال شد تا از گسترش این بیماری جلوگیری شود. بعد از گذشت ماهها و کشف واکسن، تا حد قابل ملاحظهای از پیشروی و گسترش بیماری کرونا جلوگیری شد و حالا بعد از حدود یک سال و نیم، بسیاری از کشورها، علاوه بر حذف محدودیتهای شهری، محدودیتهای مسافران و توریستها را نیز به حداقل رساندهاند تا دوباره زندگی به روال عادی بازگردد و مردمی که تمام این مدت امکان سفر نداشتهاند، دوباره بتوانند از زندگی لذت ببرند.
با کدام واکسن به کدام کشور می توان سفر کرد؟
به گزارش آژانس مسافرتی ایوار، تقریبا تمامی کشورهای جهان، واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را قبول دارند اما برخی کشورها، واکسنهای مورد تایید «آژانس دارویی اروپا» را میپذیرند. واکسنهای فایزر، مدرنا، جانسون و استرازنکا، چهار واکسنی است که تقریبا تمامی کشورها میپذیرند و اگر مسافر اروپا هستید و دو دوز از این چهار واکسن را تزریق کردهاید، میتوانید با خیال راحت در تمامی سفرها شرکت کنید. از این چهار واکسن، فقط استرازنکا در کشورمان وارد و تزریق شده است.
واکسن سینوفارم چطور؟
واکسن سینوفارم با اینکه تایید سازمانی جهانی بهداشت را دارد، اما هنوز مورد تایید آژانس دارویی اروپا نیست (و دلیل آن این است که خود شرکت چینی درخواستی برای دریافت تایید به این آژانس ارسال نکرده است). یکی از مهمترین کشورهایی که هنوز با واکسن سینوفارم، اجازه ورود به توریست ها را نمیدهد کشور فرانسه است. اما کشورهای اروپایی دیگر، علاوهبر چهار واکسن بالا، با تزریق دو دوز واکسن سینوفارم یا سینوواک، اجازه ورود گردشگران را صادر کرده است که از این بین میتوان به سوئیس، اسپانیا و اتریش اشاره کرد.
تکلیف تزریقکنندگان واکسنهای برکت و اسپوتنیک چیست؟
متاسفانه تا زمان درج این خبر، یعنی انتهای مهرماه ۱۴۰۰، هنوز واکسنهای برکت و اسپوتنیک که در کشورمان نیز افراد بسیاری تزریق کردهاند، مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته است. به همین علت این دسته از مسافران در حال حاضر امکان سفر به اروپا را ندارند که امیدواریم با تایید این دو واکسن، امکان سفر برای آنها نیز فراهم شود.
اگر دوز بوستر را از واکسن های مورد تایید بزنیم چه میشود؟
این نکته را به خاطر داشته باشید که در حال حاضر امکان سفر، صرفا برای مسافرانی مهیا است که هر دو دوز واکسن اولیه را از واکسنهای مورد تایید کشور مقصد دریافت کرده باشند. این نکته به این معنی است که اگر شما دو دوز واکسن را از واکسنهایی که هنوز مورد تایید نیست (مانند اسپوتنیک) تزریق کرده باشید، حتی اگر دوز بوستر را از یکی از ۶ واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت تزریق کنید، همچنان امکان سفر نخواهید داشت.
کارت واکسن کاغذی مورد تایید است یا دیجیتال؟
امکان ترجمه کارت واکسن کاغذی و ارائه آن به سفارتخانه است اما توصیه ما این است که اگر واکسن خود را در ایران تزریق کردهاید، حتما از طریق سامانه سلامت، کارت واکسن دیجیتال انگلیسی را به صورت رایگان دریافت کنید. دریافت این کارت چند دقیقه بیشتر زمان نمیبرد. بخاطر داشته باشید که کارت واکسن دیجیتال صرفا برای کسانی صادر میشود که واکسن خود را در ایران تزریق کردهاند. اگر واکسن خود را در کشورهای دیگر تزریق کردهاید، باید کارت واکسن کاغذی خود را ارائه نمایید.
آیا علاوه بر واکسن، پی سی آر منفی هم لازم است؟
بله، اگر به هر یک از کشورهای اروپایی بخواهید سفر کنید، علاوه بر واکسیناسیون کامل و گذشت ۱۴ روز از دوز دوم، باید پی سی آر منفی تا ۷۲ ساعت قبل سفر را نیز ارائه دهید تا دیگر برای انجام سفر و ورود به کشور مقصد مشکلی نداشته باشید.
کشورهایی که نیاز به واکسن ندارند
اگر هنوز واکسن نزدهاید (که شدیدا توصیه میکنیم که در اولین فرصت، اولین واکسن در دسترس رو برای سلامتی خودتان تزریق کنید)، میتوانید به بعضی از کشورهایی که نیازی به واکسن ندارند سفر کنید. کشورهایی مانند دبی، ترکیه و مالدیو در حال حاضر فقط از توریستها پی سی آر منفی میخواهند و نیازی به ارائه گواهی واکسیناسیون نیست.
موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران
با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید
و شما را با اساتید برجسته و تخصصی از حقوق ورزشی آگاه می نماید