«صلاحیت» و «مشروعیت» ۲ ابهام انتخابات کمیته ملی المپیک!

حقوق_ورزشی , موسسه_حقوقی_امید_نوید , مشروعیت_انتخابات_کمیته_ملی_المپیک , امید_نوید , هیات_اجرایی , omid_navid

«صلاحیت» و «مشروعیت» ۲ ابهام انتخابات کمیته ملی المپیک!

انتخابات کمیته ملی المپیک در حالی در چرخه برگزاری است که این فرآیند تا رسیدن به مقصود دو خوان «صلاحیت» نامزدها و «مشروعیت» مجمع آتی را پیش رو دارد. موضوعاتی که ممکن است هر تغییری در آن اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای را رقم بزند.

 با پایان ثبت نام کاندیداهای انتخابات کمیته ملی المپیک، ۳۱ نفر برای پست‌های ریاست، نایب رییسی و هفت عضو هیات اجرایی کاندیدا شدند. کاندیداها در خان اول باید منتظر تایید صلاحیت‌ها باشند. طبق ماده ۱۱ آیین نامه برگزاری انتخابات، احراز صلاحیت های عمومی از مراجع ذی صلاح قضایی و پیگیری جهت اخذ تاییدیه طی ۳ روز کاری از زمان پایان ثبت نام کاندیداها است.

بر این اساس منظور از احراز صلاحیت، اخذ برائت از محکومیت‌های قضایی و کیفری موثر است.

خوان اول: تایید صلاحیت کاندیداها

با این شرایط ستاد تطبیق و بررسی روند برگزاری انتخابات تا دوشنبه هفته جاری باید تایید صلاحیت کاندیداها را اخذ کند و روز سه‌شنبه باید اسامی نفرات تایید شده را اعلام کند. نکته قابل توجه این است که برخی از افراد هستند که حتی برای برای انتخابات فدراسیون خود تایید صلاحیت نشده‌اند و مشخص نیست برای حضور مجدد در انتخابات کمیته ملی المپیک می‌توانند تایید صلاحیت را بگیرند یا خیر.

برخی دیگر افراد ثبت نامی نیز پرونده باز قضایی دارند و طبق آیین نامه افرادی که حکم برائت گرفته باشند، تایید صلاحیت می‌شوند و باید دید افرادی که پرونده باز قضایی دارند در این سه روز چه سرنوشتی خواهند داشت. آنچه که مشخص است این است که برای برخی کاندیداها گذر از خان تایید صلاحیت‌ها برای‌شان بسیار مهم است. با مشخص شدن نفرات تایید صلاحیت شده در واقع تا حدود زیادی تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری انتخابات نیز مشخص خواهد شد.

رد صلاحیت همه کاندیداهای در یک پست از موجبات عدم برگزاری انتخابات است، چرا که بر اساس اساسنامه برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک، انتخاب همه اعضا برای تمام پست‌های کمیته ملی المپیک باید به طور همزمان و در یک مجمع اتفاق بیفتد و عدم وجود کاندیدایی برای یک پست، می‌تواند برگزاری انتخابات را غیرقانونی کند.

ستاد نظارت بر انتخابات وظیفه دارد حداقل تا ۳۰ مرداد فهرست نهایی کاندیدها را برای اعضای مجمع ارسال کند.

خوان دوم: مشروعیت قانونی مجمع

اگر کاندیداها مرحله تایید صلاحیت را پشت سر بگذارند، نوبت به وجاهت قانونی مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک می‌رسد. مجمع در ششم شهریور برگزار می‌شود اما هم‌چنان ابهام بزرگی در مورد وجهات قانونی آن نیز وجود دارد.

در حال حاضر تعداد اعضای المپیکی ۲۹ و غیر المپیکی ۲۹ است و  انتخابات در صورتی قانونی است که طبق تبصره ماده ۴ اساسنامه کمیته ملی المپیک، رای فدراسیون های المپیکی و شش نماینده ورزشکاران اکثریت آرای مجمع را تشکیل دهد. در حال حاضر با این ترکیب مجمع وجاهت قانونی ندارد و باید دید برای جلوگیری از تعویق مجدد آن، تعداد اعضای غیر المپیکی کمتر می‌شود یا کسی از دادن رای خود داری می‌کند، چرا که طبق اساسنامه آرای اعضای حاضر در مجمع بررسی می‌شود. بنابراین تعداد آرایی که به داخل صندوق انداخته می‌شود مهم است که در آن رای المپیکی ها بیشتر باشد.

البته با توجه به وجود زمزمه‌هایی مبنی بر تعیین سرپرست به جای یک رییس فدراسیون غیرالمپیکی عضو مجمع المپیک، اگر چنین اتفاقی تا پیش از مجمع کمیته ملی المپیک رخ دهد، مشکل مشروعیت مجمع کمیته ملی المپیک نیز حل خواهد شد.

۱۹ رییس فدراسیون در سودای ورود به کمیته ملی المپیک

۲۸ فدراسیون المپیکی عضو کمیته ملی المپیک هستند که از این تعداد تنها هفت نفر از آنها می‌توانند به هیات اجرایی راه پیدا کنند اما بر اساس ثبت‌نام‌های انجام شده ۱۹ نفر به دنبال این هستند به کمیته ملی المپیک راه پیدا کنند.

فدراسیون های فوتبال، وزنه برداری، دوچرخه سواری، ژیمناستیک، شمشیربازی بدون رییس هستند و امکان کاندیداتوری نداشتند. البته فضل اله باقرزاده رییس پیشین فدراسیون شمشیربازی با استفاده از سمت نایب رییسی کمیته ملی المپیک توانست مجددا وارد انتخابات شود.

روسای چهار فدراسیون بوکس، دوومیدانی، کوهنوردی و سوارکاری هم وارد انتخابات نشدند.

با توجه به تعدد کاندیداها و اینکه اکثر فدراسیون‌های المپیکی می‌خواهند وارد هیات اجرایی شوند، بنابراین نشان می دهد کار برای حضور اعضای دارای فدراسیون هیات اجرایی دوره قبل سخت خواهد بود که بخواهند هم‌چنان جایگاه خود را در هیات اجرایی حفظ کنند.

اسامی کاندیداهای انتخابات کمیته ملی المپیک به شرح زیر است:

ریاست

هادی ساعی، آرش میراسماعیلی، مهدی علی‌نژاد، محمود خسروی وفا، فضل‌الله باقرزاده، بهرام قدیمی، مجید شایسته، کیکاووس سعیدی

نایب رییسی

فضل‌الله باقرزاده، غلامرضا نوروزی، مجید کیهانی، مهین فرهادی زاد، عباس اورسجی، حسن رنگرز، مهر علی باران چشمه، کیکاووس سعیدی، هاشم اسکندری

هیات اجرایی

مهدی گودرزی رییس فدراسیون سه گانه،  هادی ساعی رییس فدراسیون تکواندو، محمدرضا پوریا رییس فدراسیون بدمینتون، آرش میراسماعیلی رییس فدراسیون جودو، غلامرضا شعبانی‌بهار رییس فدراسیون تیروکمان، مهرداد علی‌قارداشی رییس فدراسیون تنیس روی میز، عباس نظریان رییس فدراسیون اسکی، علیرضا پاکدل رییس فدراسیون هندبال، علیرضا سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی، محمدرضا داورزنی رییس فدراسیون والیبال، ‌بهرام قدیمی رئیس فدراسیون هاکی، داوود عزیزی رئیس فدراسیون تنیس، مجید هنر جو رییس فدراسیون اسکیت، عبدالمهدی نصیرزاده عضو هیات رئیسه کشتی (رئیس فدراسیون بدنسازی)، مرتضی قربانی رییس فدراسیون تیراندازی، حمید عزیزی رییس فدراسیون گلف، جواد داوری رییس فدراسیون بسکتبال، محسن رضوانی رییس فدراسیون شنا، محمد علیپور رییس فدراسیون انجمن های ورزشی.

منبع: ایسنا ۱۴۰۱۰۵۲۲۱۵۷۰۱

 

موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران

با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید

و شما را با اساتید برجسته و تخصصی حوزه حقوق ورزشی آگاه می نماید