ذهن و ورزش!

حقوق_ورزشی , امید_نوید , موسسه_حقوقی_امید_نوید , کمیته_انضباطی , ورزش_ذهن , ورزش_کودکان , جام_جهانی_ذهن , روانشناسی_ورزشی, کمیته_اخلاق omid_navid

ذهن و ورزش!

فرایند تمرینات ذهنی شامل ۴ مرحله آموزش، خودآگاهی، اجرا و ارزیابی می‌شود که موجب ارائه بهترین عملکرد برای ورزشکاران در شرایط مختلف تمرین و مسابقه می‌شوند.

آموزش شامل ارائه دانش و اطلاعات پایه مربوط به مهارت‌ها، اصول و استراتژی‌های پایه آمادگی ذهنی و خودآگاهی به معنای افزایش خودآگاهی بازیکنان با کمک کردن به آن‌ها در تفکر روی حالت‌ها و واکنش‌های ذهنی و روانی خود در زمان اجرای عملکرد عالی، عملکرد خوب یا معمولی و عملکرد ضعیف و ثبت آن‌ها است.

اجرا نیز به مفهوم چالش کشیدن بازیکن در به کار بردن دانش و آگاهی تازه کسب شده درباره مهارت‌ها، ویژگی‌ها، اصول و استراتژی‌های ذهنی و خودآگاهی مربوط به عملکرد در شرایط مختلف مسابقه و تمرین است.

ارزیابی و اصلاح نیز شامل دعوت از بازیکنان و مشاهده کننده‌های بیرونی به منظور ارزیابی ظرفیت‌های آمادگی ذهنی و شناسایی درس‌های کلیدی که می‌توان در عملکردهای آتی به کار برد می‌شود. به طور مثال در مراحل اولیه پرورش بازیکنان تأکید بیشتر روی آموزش و ایجاد خودآگاهی است در حالی که در مراحل بعدی توجه بیشتر می‌تواند روی اجرا، ارزیابی و اصلاح مهارت‌ها و ویژگی‌های ذهنی باشد.

ایجاد آمادگی ذهنی شامل ساختن مجموعه‌ای از مهارت‌ها و ویژگی‌های ذهنی از طریق برنامه ساختار یافته تمرینات ذهنی است و اکثر برنامه های فراگیر تمرینات ذهنی روی مواردی نظیر پرورش مهارت‌های روانی مانند مدیریت استرس و اضطراب، تصویرسازی، آرام سازی و فعال سازی، هدف گذاری، تمرکز و تمرکز دوباره، کنترل پریشانی حواس، صحبت مثبت با خود، آگاهی و اندیشیدن درباره حالت‌های درونی و عملکرد، برنامه‌ریزی پیش از تمرین و مسابقه به منظور آماده شدن برای اجرای بهترین عملکرد و ایجاد و تقویت اعتماد به نفس تمرکز دارد.

به منظور آماده شدن برای مواجه شدن با شرایط مختلف و اجرای بهترین عملکرد از جمله مسابقات حساس و مختلف نظیر جام‌های جهانی در رشته‌های پر طرفدار نظیر فوتبال، کشتی و…مهارت‌های مختلف ذهنی به کار گرفته می شوند؛ در طول مراحل رشد و پیشرفت، بازیکنان باید ویژگی‌ها و مهارت‌های مختلف ذهنی را که به تنظیم عملکرد و تقویت افکار، احساسات رفتارها در تمرین و مسابقه کمک می کند، پرورش دهند. در ادامه به مثال‌هایی از مهارت‌ها و ویژگی‌های ذهنی که می‌توانند در ایجاد این تنظیم‌ها و تقویت‌ها به کار روند اشاره می‌کنیم:

آنچه که بازیکنان به خود می‌گویند: صحبت با خود، رویکرد و نگرش مثبت، تمرکز، اندیشیدن.

آنچه که بازیکنان در ذهن و فکر خود می بینند: تصویرسازی، خودآگاهی، تمرکز، هدف‌گذاری.

آنچه که بازیکنان احساس می‌کنند: مدیریت و پذیرش استرس و اضطراب، تنظیم برانگیختگی، حفظ آرامش و تسلط بر خود، شور و شوق و عشق به ورزش، سخت‌کوشی.

چگونگی عملکرد بازیکن: برنامه‌ها و روال آماده‌سازی قبل از شروع مسابقه یا تمرین، برنامه‌ها در طول مسابقه یا تمرین، ایجاد و تقویت اعتماد به نفس، توجه و هوشیاری کامل، تعهد، تمرکز و تمرکز دوباره، ارتباط موثر، مدیریت پریشانی حواس، رفتار مناسب در محیط تیم. مطلب فوق بازنشر از ایسنا می باشد.

موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران

با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید

و شما را با اساتید برجسته و تخصصی حوزه حقوق ورزشی آگاه می نماید