اخلاق ورزشی
اخلاق ورزشی
تکرار اتفاقات تلخ مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کاراته، هر چند با اخراج ۳ کاراته کا از مسابقات همراه بود، اما برخورد قاطع فدراسیون برای ریشه کن شدن این بد اخلاقی ها را میطلبد.
رقابت های مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کاراته روز چهارشنبه در سالن کبگانیان تهران برگزار شد و در نهایت با اتفاقات و حواشی تلخ به پایان رسید.
نخستین اتفاق تلخ در جریان مبارزه بهمن عسگری یکی از چهره های شاخص و با اخلاق کاراته ایران پس از برتری مقابل علیرضا حیدری رقم خورد، حیدری پس از شکست برابر عسگری در انتقاد به عملکرد داوران به سمت کادر فنی تیم ملی رفت و شدیدا به آن ها بابت این اتفاق و به گمان خود قربانی شدن عدالت اعتراض کرد!
با ورود پدر این کاراته کای جوان که مربیگری وی را نیز بر عهده دارد، انتقاد حیدری شدت بیشتری گرفت و او با فریاد و متهم کردن کادر فنی به جانبداری از عسگری، در نهایت به بیرون سالن هدایت و با رای داوران از مسابقات اخراج شد.
دومین اخراجی این رقابت ها، در وزن ۷۵- کیلوگرم رخ داد، جاییکه سامان عدالتی کاراتهکای جوان و با آتیه ایران پس از پیروزی قاطع مقابل علیاصغر آسیابری با نتیجه قاطع ۱۵ بر ۶، در دومین مبارزه مقابل مهدی شهگل ۶ بر ۵ شکست خورد و در شرایطی که میتوانست در ادامه رقابت ها شانس زیادی برای رسیدن به تیم ملی داشته باشد، به نشانه اعتراض با مشت بر روی تاتامی کوبید تا او نیز با رای داوران شیکاک شود و دومین اخراجی این رقابت ها نام بگیرد. پس از این اتفاق درخواست و گریه های مکرر عدالتی برای بخشش و بازگشت به مسابقات راه به جایی نبرد تا ماه ها زحمت او برای رسیدن به تیم ملی به راحتی هدر برود. در نهایت آسیابری با این اتفاق به عنوان ملیپوش این وزن انتخاب شد.
اما یکی دیگر از حوادث تلخ این مسابقات از سوی مجید حسن نیا ملی پوش با تجربه کاراته ایران رقم خورد، حسن نیا پس از شکست مقابل علی مسکینی در وزن ۶۰- کیلوگرم، به دلیل اعتراض شدید به کادر فنی تیم ملی و قضاوت داوران، از مسابقات اخراج شد و در حالیکه با وجود این شکست میتوانست ملی پوش این وزن باشد، با رفتاری غیر حرفه ای فرصت رسیدن به تیم ملی را از دست داد.
هر چند قرار دادن نمایشگر بزرگ در سالن مسابقات و حضور تماشاگران و رسانه ها بر خلاف انتخابی تیم ملی تکواندو، از موارد مثبت این دوره از رقابت ها با هدف رعایت عدالت و شفافسازی تصمیمات داوران، صورت گرفت، اما با این حال نحوه قضاوت داوران نیز در حواشی رخ داده بدون تاثیر نبود، به عنوان مثال در شرایطی که جمشید زند رییس کمیته داوران فدراسیون کاراته نیز از ابتدا تا انتها در کنار تاتامی حضور داشت، وی در گفتگو با ایسنا اعلام کرد ضربه بحثبر انگیز بهمن عسگری به علیرضا حیدری را حتی از طریق ویدئو چک ندیده و در صورت اشتباه داوران به آن ها تذکر خواهد داد!
سید شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته نیز به همراه دیگر اعضای کادرش، به دقت مسابقات را زیر نظر داشتند و علی رغم اینکه هیچ نقشی در نحوه قضاوت داوران نداشت، هر چند بارها مورد انتقاد نابجای نفرات اخراجی قرار گرفت اما نه تنها واکنش تندی به این انتقادات نداشت، بلکه بارها با شاگردان معترض خود صحبت کرد تا آن ها را از بروز رفتارهای هیجانی و غیرمنطقی پس از باخت دور کند.
با توجه به اتفاقات تلخ آبان سال گذشته در جریان انتخابی تیم ملی کاراته، انتظار می رود برخورد قاطع کمیته داوران با متخلفان در جریان رقابت های حساس انتخابی اوزان ۸۴- و ۸۴+ کیلوگرم که قرار است ۵ تیر برگزار شود، ادامه داشته باشد و با متخلفان احتمالی بدون در نظر گرفتن جایگاه و مدال هایشان برخورد شود، در غیر اینصورت، این موضوع می تواند حواشی زیادی را برای کمیته داوران فدراسیون کاراته به دنبال داشته باشد.
از کمیته انضباطی فدراسیون کاراته نیز انتظار می رود به دقت اتفاقات انتخابی تیم ملی را مورد بررسی قرار دهد و ضمن برخورد با متخلفان، زمینه ریشه کن شدن این اتفاقات تلخ که باعث وارد شدن خدشه به اعتبار کاراته ایران شده است را از بین ببرد.
منبع: ایسنا ۱۴۰۱۰۳۲۸۱۹۸۲۳
موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران
با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید
و شما را با اساتید برجسته و تخصصی حوزه حقوق ورزشی آگاه می نماید