رابطه پوکی استخوان و پیشگیری از حوادث ورزشی

حقوق_ورزشی, پوکی_استخوان, حوادث_ورزشی, امید_نوید

رابطه پوکی استخوان و پیشگیری از حوادث ورزشی

رابطه رهایی از پوکی استخوان و تمرینات مناسب برای مبتلایان به سرطان با پیشگیری از حوادث ورزشی، ورزش موجب رهایی از مشکلات شایع نظیر شکستگی لگن و استخوان و به ویژه پوکی استخوان در دوران سالمندی ‌می‌شود. بر اساس باور کلی فیزیوتراپی یک روش درمانی است که در آن فیزیوتراپیست خدماتی را به بیمار ارائه می‌دهد تا به درمان ضایعه و به دست آوردن توان قبلی بیمار کمک کند. موضوعی که باید به آن توجه کرد این که فیزیوتراپیست‌ها با توجه به تحصیلات و آموزش خود متخصصان سلامت حرکت هستند و این بدان معنا است که با درک کامل از تمامی عوامل موثر بر حرکت انسان می‌توانند حتی قبل از بروز ضایعات جسمانی افراد جامعه را با آموزش‌ها و تمرینات ارائه شده که منطبق با زندگی خاص قرن حاضر است از بسیاری مشکلات عضلانی و اسکلتی حفظ کنند.

در میان بسیاری از اختلالات بالقوه که ممکن است به عنوان نمونه انتخاب شود با توجه به سالمند شدن جوامع بشری، پوکی استخوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پوکی استخوان در جوامع غربی بسیار شایع است و تقریبا ۶۶ درصد زنان و ۲۲ درصد مردان بالای ۶۵ سال به این بیماری مبتلا هستند؛ به عنوان مثال سالانه بیش از ۲۰۰ هزار شکستگی لگن به دلیل پوکی استخوان در ایالات متحده وجود دارد و روشن است که روش‌های ساده مانند مکمل کلسیم و به ویژه سطوح مطلوب فعالیت تا سنین بالا می‌تواند سطح از دست دادن استخوان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و حتی باعث افزایش تراکم استخوان شود.

ضروری است از دانش فیزیوتراپیست‌ها به عنوان متخصصان سلامت حرکت که ادبیات این موضوع را درک می‌کنند در نظام سلامت کشور به خوبی بهره جست و این توجه به سالمندان فعلی و آینده کشور موجب افزایش استقلال، تحرک و کیفیت زندگی آنان خواهد شد و علاوه بر آن ضمن کاهش هزینه‌های مراقبت بهداشتی، باعث می‌شود از جامعه‌ای سالم‌تر بهره‌مند شویم.

استخوان بافت زنده است و سلول‌هایی درون بافت استخوان قرار دارند که دائما در حال نوسازی هستند و سلول‌هایی نیز وجود دارند که کلسیم جذب می‌کنند.

انجام ورزش و فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی، دویدن، کوه‌نوردی و فعالیت بدنی مستمر باعث می‌شود تا استخوان به صورت مرتب در معرض نیروهای جاذبه و عضلات قرار گیرد و موجب خواهد شد در مجموع، استخوان بیشتری ساخته شود و تراکم بافت استخوان افزایش یابد. با انجام ورزش و فعالیت بدنی می‌توان استخوان‌های قوی‌تر و با تراکم بالاتری داشت تا در سالمندی از خیلی مشکلات شایع نظیر شکستگی لگن و استخوان رهایی یافت و زندگی سالم‌تری تجربه کرد. به قلم: علیرضا شهاب

ورزش مناسب برای مبتلایان به سرطان

مبتلایان به سرطان باید ورزش‌های مشخصی را طی مدت زمان تعریف شده انجام دهند. حدود۲۰۰ نوع سرطان داریم و جایگاه اصلی متاستاز سرطان (انتقال سرطان از جای اصلی به جاهای دیگر بدن) استخوان است، بنابراین افراد سرطانی می‌توانند سریعا دچار شکستگی شوند.

افراد مبتلا به سرطان می‌توانند ۳ تا ۵ جلسه در هفته تمرین داشته باشند که باید از تمرین مقاومتی و تمرین انعطاف‌پذیری در تمرینات خود استفاده کنند ولی برای آن‌ها تمرین هوازی اولویت دارد و کمتر باید از تمرین مقاومتی استفاده کنند چرا که امکان بزرگ شدن تومور با این تمرینات وجود دارد.

تمرینات هوازی را می‌توان از ۷۵ دقیقه در هفته شروع کرد و تا ۱۵۰ دقیقه در هفته افزایش داد که از شدت سبک تا متوسط باید مدنظر قرار گیرد. همچنین تمرینات هوازی پیشنهاد شده شامل شنا، پیاده‌روی و دوچرخه ثابت است و در کل باید روی حرکات ریتمیک و کار روی عضلات بزرگ، تمرکز کرد. به افرادی که از سرطان نجات یافته‌اند باید شبیه افراد سالم تمرین داد و روی ظرفیت آن‌ها کار کرد زیرا که ۹۰ درصد این افراد خیلی سریع دچار خستگی زودرس می شوند و در نتیجه کم کم باید به ظرفیت آن‌ها اضافه کرد. به قلم فرهاد دریانوش

بدیهی می باشد مدیریت و رفتار صحیح در دوره متناسب با شرایط فیزیکی اشخاص تا حد قابل توجهی موجبات سلامتی را افزایش و اسباب حادثه را کاهش خواهد داد، زیرا حوادث ورزشی مختص قهرمانان و ملی پوشان نیست و همه افرادی که با ورزش سروکار دارند از ورزش آماتور تا ورزش حرفه ای و حتی ورزش های بازتوانی پزشکی از این امر مستثنی نمی باشند.

 

موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران

با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید

و شما را با اساتید برجسته و تخصصی حوزه حقوق ورزشی آگاه می نماید