هدفمندی یارانه‌ها، عامل اختصاص بودجه ۳۱۵ میلیاردی به ورزش

حقوق_ورزشی, امید_نوید, مجلس_شورای_اسلامی, کشتی, موسسه_حقوقی_امید_نوید

هدفمندی یارانه‌ها، عامل اختصاص بودجه ۳۱۵ میلیاردی به ورزش

۳۱۵ میلیارد تومان اعتبار جدید برای ورزش ایران از محل هدفمندی یارانه‌ها است. در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها با هدف تحقق عدالت، کاهش فقر مطلق و توسعه بهداشت و سلامت مردم و همچنین معطوف کردن پرداخت یارانه به خانوارهای نیازمند، تمامی دریافتی‌ها به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز و پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه، مطابق جدول تبصره ۱۴ هزینه می‌شود.

مجلس شورای اسلامی تحت عنوان جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ مبلغی معادل ۳۱۵ میلیارد تومان بودجه ویژه و اختصاصی را برای ۲۸ فدراسیون ورزشی شامل تکواندو، تیروکمان، جانبازان و معلولان، جودو، دوومیدانی، قایقرانی، کاراته، کشتی، ورزش‌های دانش آموزی، هاکی، هندبال، ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی، ورزش همگانی، ورزش‌های رزمی، وزنه برداری، ووشو، تنیس خاکی، ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، ژیمناستیک، فوتبال، نابینایان و کم بینایان، هنرهای رزمی و کونگ فو، والیبال، بسکتبال، شنا، دوچرخه سواری، تنیس روی میز و سوارکاری در نظر گرفت.

تقسیم بودجه بین رشته‌ها توسط کمیسیون فرهنگی مجلس و وزارت ورزش و جوانان صورت گرفته است و همه اعتبارات مدنظر برای ورزش کشور نیست، بلکه بودجه ورزش به‌صورت متمرکز در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار می‌گیرد.

باید خاطرنشان کرد که پیش از این طی سال‌های گذشته جدا از بودجه سالانه ورزش کشور از محل قانون بودجه، ردیف بودجه‌ای جداگانه‌ای به برخی فدراسیون‌های ورزشی اختصاص یافته بود که این مبلغ به صورت کلی در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار می‌گرفت و در نهایت این وزارتخانه اقدام به تخصیص اعتبار مربوطه می‌کرد؛ این درحالی بود که تعداد این فدراسیون‌ها محدود و به چند فدراسیون خلاصه می‌شد.

در سال جاری اما شرایط به گونه‌ دیگری رقم خورده است؛ با توجه به توزیع نامتوازن ۳۱۵ میلیارد تومان اختصاص یافته به برخی فدراسیون‌ها، روسای برخی فدراسیون‌ها نسبت به این مسئله اعتراض کرده و نامه اعتراضی خود را به رییس مجلس شورای اسلامی ارائه کرده‌اند و باید منتظر ماند و دید واکنش مجلس نسبت به این اعتراض عمومی روسای فدراسیون‌های ورزشی چه خواهد بود و آیا شاهد تغییر و اصلاح ردیف‌های بودجه‌ای اختصاص یافته خواهیم بود یا خیر؟

صحبت‌های مختلفی در مورد اختصاص اعتبار از سوی مجلس شورای اسلامی تحت عنوان تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ مطرح شد و برخی این اختصاص اعتبار را به پای برخی روسای فدراسیون‌ها نوشته‌اند در حالی که این‌گونه نیست و اعتبار درنظر گرفته شده بر اساس جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ از محل هدفمندکردن یارانه‌ها است و به بخش‌های مختلف تخصیص پیدا می‌کند هرچند به نظر می‌رسد در نوع و نحوه توزیع این اعتبارات لابی‌های مختلفی صورت گرفته و سر برخی فدراسیونها هم بی کلاه مانده که نیازمند ورود مجدد مجلس و جلوگیری از ادامه تنش‌ها در ورزش ایران است.

راستینه: وزارت ورزش حمایت مجلس از فدراسیون‌ها را با تعهدات تداخل ندهد

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم انجام تعهدات وزارت ورزش و جوانان در قبال فدراسیون‌های ورزشی، اظهار کرد: وزارت ورزش حمایت مجلس از فدراسیون‌ها را با تعهدات تداخل ندهد.

احمد راستینه، با اشاره به تخصیص بودجه اختصاصی ۳۱۵ میلیارد تومانی مجلس شورای اسلامی به ۲۸ فدراسیون ورزشی تاکید کرد: از وزارت ورزش و جوانان انتظار داریم که خدای نکرده موضوع حمایت مجلس از تعدادی از فدراسیون‌های ورزشی را با تعهدات خود نسبت به فدراسیون‌ها تداخل ندهد؛ چراکه اعتبارات فدراسیون‌ها متعلق به آنهاست و وزارت ورزش و جوانان باید به تعهدات خود در قبال فدراسیون‌ها عمل کند.

مجلس تلاش کرده که اعتبارات وزارت ورزش و جوانان را افزایش دهد و با حمایت کمیسیون فرهنگی و کمک همکاران‌مان در کمیسیون تلفیق اعتبارات این وزارت‌خانه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ دو برابر شده است؛ بنابراین ما انتظار داریم وزارت ورزش و جوانان به مسئولیت‌ها خود عمل کند.

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: انشاءالله با معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش جلسه‌ای خواهیم گذاشت و این موضوع را متذکر می‌شویم تا این ناهماهنگی‌ها هر چه زودتر برطرف شود.

در فصل بودجه منابعی از تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ در اختیار کمیسیون فرهنگی قرار گرفت و ما در کمیسیون تلاش کردیم بخش زیادی از این اعتبارات را به سمت ورزش هدایت کنیم که در این زمینه نیز کار بزرگی صورت گرفت؛ در سال گذشته با همه فدراسیون‌ها نامه‌نگاری گسترده‌ای انجام شد و از آنها خواستیم تا برنامه‌های خود، تعداد اعزام‌ها، نقش آفرینی در مدال آوری، تعداد جامعه مخاطب و نقش‌آفرینی در ورزش همگانی و توسعه این ورزش را ارائه دهند؛ این شاخص‌ها در تخصیص بودجه حمایتی مجلس مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به درگیری لفظی رئیس یکی از فدراسیون‌های ورزشی با یکی از معاونان وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: این روزها با انتشار برخی اخبار و کلیپ‌های در فضای مجازی شاهد بودیم که متاسفانه اخلاق در برخی موارد رعایت نشده است؛ من به همه فدراسیون‌ها این نکته را یادآوری می‌کنم که فلسفه ورزش، مرام و اخلاق پهلوانی، رعایت شئونات و حفظ حرمت‌ها است؛ فدراسیون‌ها باید اختلافات‌شان با وزارت ورزش و جوانان را با برگزاری جلسات تخصصی برطرف کنند نه اینکه در مجامع عمومی حرمت یکدیگر را بشکند؛ این موضوع به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

منبع: ایسنا ۱۴۰۱۰۴۱۱۰۷۵۴۷و۱۴۰۱۰۴۱۱۰۷۳۵۸

 

موسسه حقوقی امیدنوید اولین مرجع رسیدگی به مسائل ورزشی در ایران

با مشاوره به ورزشکاران، مربیان و باشگاه ها از حقوق آنان دفاع می نماید

و شما را با اساتید برجسته و تخصصی حوزه حقوق ورزشی آگاه می نماید